Rendhagyó óra a francia tagozaton

Volt diákunk látogatott vissza iskolánkba
Bereginé Szőts Annamária
2023. október 11.

A már végzett leőweysta diákok lelkesen látogatják régi iskolájukat és osztják meg tapasztalataikat, történeteiket a mostani tanulókkal. A legutóbbi a volt francia tagozatos Csikós Klára Lujza tért vissza hozzánk, hogy a mostani 9/KNy osztállyal Lukács Laura Klára tanárnő órájának keretein belül megoszthassa, hogy milyen volt régebben az iskola és hova tudott eljutni a francia tagozaton folytatott tanulmányainak segítségével.

Lujza még ma is rendszeresen használja a francia nyelvet: kurátori és programszervezői pozícióban van a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Házában, így sokat kommunikál francia illetve más küldföldi kortárs művészeti szervezetekkel, előadókkal. Munkája sok utazási lehetőséget is ad neki.

Elmesélte, hogy az iskola milyen sokat változott az elmúlt majdnem egy évtized során és milyen sok jó emléke maradt meg a francia tagozatról, illetve beszélt arról is, hogy a leőweys színjátszó szakkör miatt új érdeklődési köre alakult ki, ami végül befolyásolta a karrierjét is.

Az osztály nagyon élvezte ezt a rendhagyó órát, ahol sok mindent megtudhattak arról, hogy a francia tagozaton kapott tudás mennyire hasznos is lehet a jövőjükben.

Százados Olivér
9/KNy