Anyanyelvű előadók a Leőweyben

Az American Corner két önkéntese látogatott az angol tagozatra
Bereginé Szőts Annamária
2023. október 17.

Az elmúlt héten, kedden és szerdán különleges vendégek látogatták meg a Leőweyt. Két személy jött az Amerikai Egyesült Államok különböző pontjáról: Gabriel Hawaii-ról és Annie Alabama államból.

A Hawaii-ból érkezett vendég egy rendkívül érdekfeszítő előadást tartott, melyet játékos bemelegítéssel vezetett fel. A játék célja az volt, hogy meg kellett magyarázni a táblára kivetített szót, az első három csapat pontot kapott. Utána mesélt egy keveset szülőhazája történetéről és megtanulhattunk pár szót hawaiiul.

Szerdán egy igazán életerős, jókedvű, energikus előadóval találkozhattunk, aki szinte teljes betekintést adott állama számtalan sokszínűségéről. Táncoltunk, énekeltünk, megtanultuk, hogyan szurkoljunk Alabama futballcsapatának.

Rengeteg hangos kacaj hangzott el ezeken az élvezetes előadásokon. Egyértelműen szebbé tették a hetünket. Mind a kettő előadó a Zsolnay negyedben található Corners-nek a rendszeres tagja, ahol délutáni foglalkozások keretein belül az angol beszédkészség fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. Ha felkeltette az érdeklődésedet, az angol tanároknál lehet szórólapot kérni programjaikról.

Szappanos Márton
9. b

#   #   #   #   #   #