Erdei kikapcs

Ingyenes program 18-29 éveseknek október 28-án és 29-én
Bereginé Szőts Annamária
2023. október 22.
„Erdei Kikapcs” néven október 28-án szombaton és október 29-én vasárnap 10.30-tól a Kökényi tónál (Malomvölgy 1-es tó) 18-29 évesek számára ingyenes programot szervez a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány a Pécs Városi Civil Alap támogatásával. 
 
Kapcsolódj a természethez és önmagadhoz! – A programot Csirke Viktória pszichológus vezeti. A részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztráció itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkOjc_vIo6-KQU6Elsjuh90CzgGbQKEf_eLWkY75mS3xqqWw/viewform
 
Mi is ez?
Ez egy rövid, szabadtéri program, aminek az a célja, hogy másképpen kapcsolódjunk a természethez és önmagunkhoz, mint egy átlagos séta vagy túra során szoktunk. A néha játékos, néha gondolkodós, néha odafigyelős feladatok segítenek bennünket, hogy reflektáljunk arra, hogy milyen is a kapcsolatunk a természettel. 
 
Ki vehet részt rajta?
Bárki, aki 18 és 29 év közötti fiatal.
 
Mikor lesz?
Két időpont közül választhatsz: 2023. október 28., szombat 10:30, vagy október 29., vasárnap 10:30. Ez a két időpont független egymástól, nagyjából ugyanaz a két program felépítése, tehát nem kell mindkét nap részt venned.
 
Mennyi ideig tart?
A program minimum 2 óráig tart, egy negyed órás csúszás a feladatoktól függően előfordulhat, de mindenképpen úgy végzünk, hogy aki távolsági busszal menne vissza Pécsre, elérje a járatot.
 
Hol lesz?
A Kökényi tónál, azaz a Malomvölgyi 1-es tónál. A gyülekezés a parkolóban lesz, és onnan kezdjük meg a programot 10:30-kor.
 
Hányan jelentkezhetnek?
Maximum 25 fő jelentkezését fogadjuk el egy időpontra.
 
Mennyibe kerül?
A részvétel ingyenes.
 
Ki tartja?
Csirke Viktória, pszichológus.
 
Egyéb tudnivalók:
  • A program eső esetén is megtartásra kerül, nagyon viharos, durva szeles idő esetében viszont elhalasztjuk (erről a résztvevők aznap kora reggel kapnak legkésőbb e-mailben tájékoztatást).
  • Öltözz az időjárásnak megfelelő öltözetben, olyan ruhában, amiben tudsz akár sárban, pocsolyában, vizes fűben is menni, és ami elég meleg ahhoz, hogy ülve, állva és lassan sétálva is kényelmes legyen.
  • Úgy készüljetek, hogy nem lesz lehetőség a helyszínen mosdóba menni.
  • A feladatok többségét egyénileg kell végrehajtani, csak egy-kétszer szükséges interakcióba lépni a többi résztvevővel. Viszont több feladat után megosztókör következik, ahol a résztvevők elmondják a tapasztalataikat.
 
Szeretettel várjuk a 18-29 éves korosztály jelentkezését!