Videópályázatok

ÚJRA! Alkotó energia
Etno TikTak
Bereginé Szőts Annamária
2023. november 15.

ÚJRA! Alkotó Energia Videóverseny a fenntarthatóságért 

Környezettudatosan élsz? Törekedsz a fenntarthatóságra a mindennapok során?
Van a környezettudatossággal, a fenntarthatósággal kapcsolatos ötleted, megoldásod, hétköznapi rutinod, amit megmutatnál mindenkinek és szeretsz videózni?

LEGYEN MINDEN NAP A FÖLD NAPJA! Filmeddel segítsd a fenntartható gondolkodás terjedését!

A versenyfilmek beküldésének határideje (online): 2023. november 22.(szerda)

A verseny eredményhirdetése (online, élő): 2023. november 27. (hétfő) 15 óra

Legyél részese a Paksi Atomerőmű, ÚJRA! Alkotó Energia programjának, egy videóval! A Paksi Atomerőmű ÚJRA! Alkotó Energia programja azzal a céllal született meg 2016-ban, hogy népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését, elősegítve ezzel a légkör védelmét.
A kezdeményezés az elmúlt évek során milliókhoz vitte közelebb a Csináld magad! mozgalom eszméjét.

A VIDEOVERSENY CÉLJA A film tudatformáló eszközeivel hívjuk fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során.

A VERSENY KATEGÓRIÁI
1. Kategória: KÖRNYEZETTUDATOS HÁZTARTÁS/OTTHON
2. Kategória: FENNTARTHATÓ KÖRNYEZET

A szervezők a saját vagy a család, baráti kör vagyis közvetlen környezet által megvalósított megoldásokról készült videókat vár. A filmek hossza maximálisan 5 erc lehet. Nevezési díj. Az alkotásokat szakmai zsűri értékeli majd.

A VERSENY HIVATALOS WEBOLDALA www.pixeltv.hu
A verseny szervezője a Forgass a Földért Alapítvány (www.forgassafoldert.hu )
INFORMÁCIÓ/KAPCSOLAT:
Kindl Gábor (06-20-2604894,
kindlgabor@pixeltv.hu)

A VERSENY FŐTÁMOGATÓJA A PAKSI ATOMERŐMŰ!

Etno TikTak – Film-, videópályázat diákoknak

Kedves filmes szaki és kultúrfanatikus!
Sokat beszélgetsz a nagyszüleiddel a múltról, érdekelnek az új társadalmi és közösségi jelenségek? Hagyományőrzéssel foglalkozol, és a barátaid is szívesen csatlakoznak hozzád? Olyan tevékenységet végzel, ami a kulturális örökség része, csak így még sosem gondoltál erre? Vagy csak mindened a videóvágás és a szerkesztés?
Ha bármelyik kérdés kapcsán magadra ismertél, akkor neked szól a felhívásunk.
Elérkezett az idő, hogy te is részese légy egy különleges projektnek, ahol a kulturális örökség és a filmművészet találkozik.

Te lehetsz a legjobb Etno TikTakker:
Ha már legalább hetedikes vagy, de még nem fejezted be a középiskolai tanulmányaidat. Határon innen és határon túl.

Milyen témákról forgathatsz?
Készíts filmet/videót olyan tartalmakról, megmaradt tárgyi és építészeti emlékekről vagy szokásokról, amelyek szeretnéd, ha nem merülnének a feledés homályába!
Kutass fel a környezetedben egykor és ma is élő közösségi tartalmakat, családi hagyományokat, társadalmi jelenségeket, melyek gazdagítják mindennapjainkat, ünnepeinket, vagy mutass be olyan személyeket, akik őrzik a népi kultúra tárgyi és szellemi értékeit!
Részese vagy egy sajátos hagyományokkal és értékrenddel rendelkező csoportnak, szubkultúrának, ha igen, akkor neked is itt a helyed!

Választható formák:
Kisfilm: A kevesebb néha több? 5 percben mutatnád be az érzelmek és hagyományok kavalkádját? Bízd magad a kreativitásodra és kápráztass el minket.
Film: Úgy érzed, hogy a mondandód nem fér bele 5 percbe? Akkor légy te a valóság mestere, mutasd be a „világod” maximum 12 percben, inspirálj és gondolkodtass el minket is.
Social media tartalom: Vezess be minket is a közösségi médiába. Légy trendi, kreatív és taggelj be minél több elemet a felhívás témáiból a 2 perces videódban. Ha együtt fogunk vibrálni, garantáltan tiéd a közönségdíj.

Technika?
Okostelefonod, vagy profi kütyüd van? Csak rajtad múlik, melyik mellett teszed le a voksod.

Mire figyelj?
Légy különleges, kreatív, teremts összhangot a tartalom és a hangulat között. Használj filmnyelvi eszközöket, az eredetiség is fontos értékmérő.

A kreativitás kifizetődő?
Mi sem fogjuk vissza magunkat. Összesen 300 ezer forintot osztunk szét. Az első helyezett 150 ezer, a második helyezett 100 ezer, a harmadik helyezett 50 ezer forinttal lesz gazdagabb.

Mi a teendőd?
Ha kész az ötleted, jelentkezz nálunk.
Etno TikTak – JELENTKEZÉSI LAP Filmes pályázat iskolásoknak Néprajzi Múzeum (office.com)

Határidők
Regisztráció beérkezése: 2023.11.20.
Téma és a tartalom meghatározása: 2024.01.10.
Filmek beküldési határideje: 2024.04.08.

Téma és tartalom meghatározása
2024. január 10-ig kérjük a muzeumpedagogia@neprajz.hu email címre küldje el a választott téma, tartalom részletesebb összefoglalását.

 

#   #   #