PTE – Tiéd a pálya

Harmadszor is elhozta a kupát iskolánk csapata
Bereginé Szőts Annamária
2023. december 6.

2023. december 01-én, ismét részt vettünk a Pécsi Tudományegyetem, PTE Sportiroda által szervezett „PTE – Tiéd a pálya” játékos sportversenyen, melynek fő célja – a sport és az egészséges életmód népszerűsítése mellett -, hogy a diákok a játékos sporttevékenységek kapcsán betekintést kapjanak egy felsőoktatási intézmény különleges atmoszférájába, megismerjék az Egyetem által biztosított szabadidős tevékenységek egy részét, mindezek által közelebb érezve magukat a PTE közösségéhez.

 
Az elmúlt 2 tanév 1. helyezettéhez méltó hozzáállással vágtunk neki idén is a gyors és kreatív felkészülésnek ill., a  sportversenynek. A verseny nagyságát jelzi az is, hogy idén 8 iskola képviseltette magát:
PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium
Ciszterci Nagy Lajos Gimnázium
ANK
Leőwey Klára Gimnázium
Szt. Mór Katolikus Iskolaközpont
Miroslav Krleza Horvát Gimnázium 
Simonyi Károly SZC
Zsolnay Vilmos SZC
 
 Az előző évhez hasonlóan idén is nagyon kiélezett, szoros versenyek, versenyszámok zajlottak. De tanulóink különböző képességeinek sokoldalúsága ill., teljesítményük  kiegyensúlyozottsága sikerre vezetett (kooperáció, ügyesség, taktika, erőnlét, ütem-ritmusérzék, szellemi próba, kreativitás, érzékenyítés).
 
Az összesített pontok alapján – az elmúlt két évhez hasonlóan- sikerült ismét megnyernünk ezt a nagy szabású sportversenyt.
 
Többek között azért is értékes ez a győzelem, mert a tavalyi csapat 3/4-e elballagott és új csapatot kellett kialakítani, valamint igen komplexek voltak a feladatok és a nemek arányszáma is előre meg volt határozva, így ennek fényében kellett összeállítani a csapatot.
A különböző versenyszámokat az Egyetem oktatói értékelték, pontozták. Volt sport kvíz (szellemi próba, sporttörténet), dobó verseny, íjászat (kosárlabda -büntetődobó verseny, kézilabda -célkeresztre dobóverseny, koncentráció, figyelem), különböző sportjátékok (kosárlabda, labdarúgás, röplabda), kötélhúzás (erő, kitartás, technika és taktika), stratégiai „partizán” kidobó (együttműködési képesség, taktika), különböző ügyességi sor ill., váltóversenyek (mozgás ügyesség, gyorsaság, koordináció), tánc koreográfia begyakorlása, bemutatása (ütem-ritmusérzék, ötletesség, kreativitás, látványosság) 
 
A Leőwey csapat tagjai:
1. Jakapovics Lara 12.b
2. Nagy Harkai Csenge 12.b
3. Szűcs Hanna 12.f
4. Piros Virág 11.f
5. Csiki Hanna 10.f
6. Szakály Levente 12.d
7. Brodmann Máté 12.d
8. Grassy Márk 12.d
9. Homonnay Hunor 12.d
10. Ungvári Zsombor 12.c
11. Fenyősi Marcell 12.b
12. Sebestyén Gergő 11.c
 
Felkészítő tanár: 
Vásárhelyi Gábor 
#   #   #   #   #   #   #