Rotary Advent

A Rotary Club Pécs idei díjazottja Király Csaba a 12. d osztályból
Bereginé Szőts Annamária
2023. december 18.

A Pécsi Rotary Club jóvoltából minden decemberben a Nádor Szálló ablakai óriási adventi naptárrá változnak, hogy minden nap a város egyik iskolájának egy-egy tehetséges tanulóját támogassák.
A díjátadókon az iskolák művészeti együttesei adják a műsort, így december 17-én iskolánk kórusa és a Zenei Műhely szólistái is színpadra léptek.

Iskolánk diákját évek óta a Müller Invest-Immo Kft. felajánlásából szponzorálja a Club, ebben az évben a 150.000 Ft-os ösztöndíjat Király Csaba 12. d osztályos tanuló vehette át.

Pap Anikó, Csaba osztályfőnöke az alábbi méltatást olvasta fel a téren:
„Csaba mindig vidám, kedves és tanáraival szemben udvarias diák, aki osztálytársaival szívesen tölti idejét. A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium szalagtűző ünnepélyének egyik eseménye minden évben az osztályok tánca. A zeneszám kiválasztásánál idén Csabi ötletét a 12.d osztály minden tanulója támogatta. A közösségben mindenki kedveli, társai számíthatnak rá, ha segítségre van szükségük.
Iskolai tanulmányi munkáját tekintve szorgalmas és céltudatos tanuló, aki erősségeit pontosan ismeri és ez alapján határozza meg jövőbeli terveit. Gimnáziumi tanulmányai kezdetén már megmutatkozott a matematika tantárgy szeretete, így az első években Bólyai matematika versenyen vett részt csapattársaival.
Kedveli és szívesen tanulja az idegen nyelveket. Angolból előrehozott 94 százalékos középszintű érettségit tett az őszi érettségi időszakban, a tanév végén pedig sikeres emelt szintű angol nyelvi érettségit szeretne tenni. Jelenleg a német C1-es szintű DSD nyelvvizsga írásbeli részét már megírta, január elején következik a szóbeli, ahol az „Übergewicht” témáról fog prezentációt tartani.
Csaba a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának fizika képzésén szeretne továbbtanulni. Szabadidejében szívesen főz és tevékenykedik a konyhában. A szakács képzésen belül a nemzetközi konyha iránt érdeklődik. Az egyetemi tanulmányok mellett tervezi, hogy egy tanfolyam keretében jobban elsajátítja a nemzetközi konyha kedvelt fogásainak elkészítését.
Jó tanulmányi eredménye, segítőkészsége valamint közösségért végzett munkája alapján javaslom az ösztöndíjra.

#   #   #   #   #   #   #