Radnóti röplabda kupa

Bereginé Szőts Annamária
2023. december 21.

Az ide tanévben 2023. december 14-én rendezték meg a nagy hagyományokkal rendelkező Radnóti Röplabda Kupát, melynek amellett, hogy bajnoki címet szereztünk, több szempontból is fontos szerepe van a Leőwey Röplabda Csapat életben. 

Egyrészt azért is fontos, mert a téli időszakig, idáig már 3 hónap edzésmunka benne van a sportolóinkban, röpiseinkben, és itt tökéletesen lemérhető, hogy a fejlődésükben hol is tartanak mind technikailag, mind taktikailag.
Másrészt azért is fontos, mert mint minden tanévben az újonnan érkező tehetségesebb játékosokat el kell kezdenem rotálva, szép lassan beépíteni az iskola röplabda csapatába. Hiszen a folytonosság, az utánpótlásról való gondoskodás, ill. a tehettséggondozás egy kardinális kérdés, ha eredményességben, ha csapatban szeretnénk gondolkozni.

Külön öröm, hogy az idei Kupát úgy sikerült megnyernünk, hogy a csapatban 4 újonnan bemutatkozó is volt. Megérdemlik, hogy külön-külön is megemlítsem, jellemezzem őket:
Dudás Kincső 11.d-s tanuló, aki másfél éve jár szorgalmasan az iskolai röplabda edzésekre, de versenyen, csapatban most mutatkozott be először, és center poszton játszott nagyon ügyesen.
Marics Luca 9.d-s tanuló, a PEAC-ban 1,5 év röplabdás múlttal rendelkezik, nagyon tehetséges, ügyes röplabdázó, már most az U17-ben edz hétről hétre rendszeresen. Nagyon örülök, hogy sikerült az iskolánkba csalnom, és hogy felvételt is nyert ide (U15-ben az edzője voltam). Őt más iskola is szerette volna megszerezni (a Kodály a hangja, a kórus miatt, a Babits a sport múltja miatt…) de a legjobb döntést hozta a Leőweyt választotta :-D)
Barta Beáta szintén 9.d-s tanuló, aki szeptemberben kezdte az iskolában a röplabdát. Hétről hétre az iskolai edzéseken nagyon szorgalmasan dolgozik. Tehetségét, szorgalmát bizonyítja, hogy 3 hónap után, játékrendszerben is tud gondolkozni, liberó poszton játszik.
Gyócsi Jázmin 10.b-s tanuló, aki szintén szeptemberben kezdte az iskolában a röplabdát. Ő is szorgalmasan edz és másjellegű sportmúltjának köszönhetően, nagyon jól terhelhető.

A 2023/24-es tanév Radnóti Röplabda Kupáján 4 középiskolai röplabda csapat képviseltette magát, a Radnóti, ANK, Kodály és a Leőwey csapata.
A torna folyamán végig koncentráltan, bátran, pontosan és kellő önbizalommal játszottunk, ami a siker záloga volt. A 3 mérkőzésünkből 2-ben különösen fontos volt a koncentráció, hiszen kiegyensúlyozott erőviszonyok voltak. Mindkettő mérkőzésen csak szoros szettekben győztünk 2-0-ra. Az 1. mérkőzésünket viszonylag simábban abszolváltuk, ami remek ráhangolódásnak bizonyult a másik két szoros meccsre:
ANK – LEŐWEY: 0-2 (14-25, 15-25)
LEŐWEY – RADNÓTI: 2-0 (25-19, 25-23)
KODÁLY – LEŐWEY: 0-2 (20-25, 21-25)

Továbbá külön öröm, és büszkeséggel tölt el, hogy a Radnóti Röplabda Kupa legjobb játékosának István Buzási Hangát 10.b-s tanulót választották.

A győztes csapat tagjai:
Hidegkuti Emma 12.b
Kovács Emma 12.b
Kis Bettina 10.d
Marics Luca 9.d
Barta Beáta 9.d
István Buzási Hanga 10.b
Gyócsi Jázmin10.b
Dudás Kincső 11.d
Sárközi Bianka 10.a

Felkészítő tanár:
Vásárhelyi Gábor
testnevelőtanár

#   #   #   #   #   #