Ideiglenes felvételi jegyzék 2024

Nyolcadikosok számára, tagozatonkénti bontásban
Bereginé Szőts Annamária
2024. március 20.

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

Az oldal alján lévő linkekre kattintva megtekinthetők az egyes tagozatok ideiglenes felvételi jegyzékei (tanulói azonosítószám illetve jelige alapján).

A jegyzékek értelmezéséhez kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót!

Mit lehet megtudni az ideiglenes felvételi jegyzékekből?

Megtudhatják a vizsgázók eredményeit. A táblázatokban a tagozatra jelentkező összes vizsgázó fel van tüntetve.

Mit nem lehet megtudni az ideiglenes felvételi jegyzékekből?

Nem lehet megtudni azt közvetlenül, hogy a vizsgázó felvételt nyert-e az adott tagozatra! Az itt közölt listák alapján ugyanis a Győri Felvételi Központ rangsorol: az iskola által közölt keretszámoknak megfelelően a lista elejéről indulva kihúzza azon vizsgázók nevét, akik nem a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumot jelölték meg első helyen, és az általuk elsőnek megjelölt iskolában a megfelelő eredményük alapján beleférnek az ottani keretszámba is. A Felvételi Központ kihúzza azon vizsgázók nevét is, akik egy másik tagozatot jelöltek előbbre a tanulói jelentkezési lapjukon, és oda is teljesítették a követelményeket, ott is belefértek a keretszámba. Tehát a lista elejétől számolva a keretszámmal megegyező számú vizsgázó nyer felvételt az adott tagozatra. A keretszámokat az iskola felvételi tájékoztatója tartalmazza.

Mi segít eligazodni a jegyzékeken?

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására. Ilyenkor módosító Tanulói adatlapot kell kitölteni. A módosításra az általános iskolában van lehetőség 2024. április 8-9-én.

Az alábbi listákat ellenőriztük, de amennyiben valamilyen hibát vesznek észre adataikban (tanulói azonosítószám, tagozatválasztás stb.) kérjük, feltétlenül értesítsék a gimnázium titkárságát! (72/518-461; 30/559-4373)

Ideiglenes felvételi jegyzékek:

001 angol
002 német emelt
003 matematika-fizika
004 biológia-kémia
005 német nemzetiségi
006 francia
007 AJTP
008 matematika-digitális kultúra

„E” betűvel jelzett rangsorszám: a tanuló nem teljesítette a felvételi követelményeket, illetve a felvételi eljárás során hozott és szerzett pontjainak összege nem volt elég az adott tagozatra való bekerüléshez.

További fontos időpont:

2024. május 2. – A középiskola a végleges értesítést (felvételről vagy elutasításról) elküldi a tanulónak, szüleinek és az általános iskolának.