IX. Leőwey – regionális – röplabda kupa

Iskolánk meghívására 4 csapat vett részt a megmérettetésen
Bereginé Szőts Annamária
2024. június 5.

Iskolánk röplabda életének ez a legrangosabb, legerősebb színvonalú lánytornája.

A régió iskolái közül a legerősebb, legügyesebb röplabdásai vannak jelen, ez pár éve a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumot, a PTE Babits Mihály Gimnáziumot, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumot és a Leőwey Klára Gimnáziumot jelenti.

Számunkra a 2023/24-es tanév egy átmenetei év, hiszen a tavalyi évről az ideire nagy változások voltak ill., vannak a játékoskeretben. Az előző évben több meghatározó röplabdázóm elballagot, valamint az új tehetségeseknek még be kell illeszkedni a csapatba, a játékrendszerbe, ami nem megy zökkenőmentesen. Az új, tehetséges röplabdázóknak még idő kell, hogy a játék tempóját felvegyék, a technikai, taktikai tudásuknak stabilabbnak kell még lenni. Olyan „apró problémákkal” meg együtt kell élni, hogy az idei végzős röplabdásaim közül is éppen másnap érettségiznek egy adott tantárgyból….ilyen tanulóm kettő is volt, ráadásul pont két meghatározó játékosról van szó, továbbá kettő sérült játékosunk is volt. Nyilván ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni, ezekhez a tényekhez kell igazodni. Így, ha nem is a legoptimálisabb előjelekkel, de elszántan, a lehetőségeinkhez mérten felkészülten vágtunk neki az idei kupának. Tudtuk jól, hogy jelenleg egy tanulási fázisban, folyamatban vagyunk, amiben minden benne van, ill., benne lehet. Egy dolgot kértem a csapattól, hogy a lehető legkoncentráltabban és mindenki magához mérten a tudásának a javát próbálja nyújtani.

Eredmények:
Leőwey – Kodály: 0-2 (16-25, 25-27)
Bonyhád – Babits: 2-0 (25-20, 25-14)
Babits – Leőwey: 2-0 (25-18, 25-21)
Kodály – Bonyhád: 0-2 (21-25, 4-25)
Leőwey – Bonyhád: 0-2 (14-25, 12-25)
Babits – Kodály: 2-0 (25-22, 25-19)

Végeredmény:
1. helyezés: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium
2. helyezés: PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium
3. helyezés: Kodály Zoltán Gimnázium
4. helyezés: Leőwey Klára Gimnázium

Különdíjasok:
A kupa legjobb, legtechnikásabb játékosa: Gaál Emília -Bonyhád
A kupa legjobb előkészítő játékosa: Márton Eszter -PTE-Babits

Összességében a Kupa ismét elérte a célját, hiszen nagyon magas színvonalú mérkőzéseket láthattunk ill. nagyon komoly ellenfelek ellen játszhattunk. Számunkra a 4. helyezést nem lehet „kudarcként” megélni, hiszen egy tanulási, átállási folyamatban vagyunk, mint mondtam már. Úgy gondolom, hogy ez a torna egy nagyon jó fokmérője volt annak, hogy valójában ki hol is tart a fejlődésében, kire lehet igazán számítani, ki hogyan bírja a mérkőzésterhelést….

A sportolóink is nem kudarcként élték meg a 4. helyezést, hanem megértették azt, hogy egy ilyen magas színvonalú tornán részt venni a fejlődésüket szolgálja.

Leőwey Röplabda csapat tagjai:
Kószó Rebeka 10.b
István Buzási Hanga 10.b
Hidegkuti Janka 12.b
Molnár Míra 11.c
Kis Bettina 10.d
Sárközi Bianka 10.a
Marics Luca 9.d
Barta Bea 9.d
Pánczél Emma 9.d
Rezneki Jázmin 9.d
Csirke Réka 9/Kny

Felkészítő:
Vásárhelyi Gábor
testnevelő tanár

#   #   #   #   #   #