Kiss Bence István

Német nemzetiségi és történelem szakos tanárként legfőbb célja a diákság nevelésében és oktatásában, hogy a hagyomány adta értékeket a folyamatosan változó korok és idők lehetőségeivel ötvözze, melyek formálják és alakítják mindennapi életünket. Úgy gondolja, hogy így nagyobb eséllyel bontakozhatnak ki a diákok szabad, kreatív, önálló gondolatai, amelyek hozzásegíthetik a jövő generációját a kritikus, logikus gondolkodáshoz, és ezáltal egy szebb élethez.

Kiemelten fontosnak tartja az egykor oly színes és gazdag hazai német nemzetiségi kultúra megismertetését diákjaival, mert olyan pluszt ad az ember életéhez, amivel új kapuk nyílhatnak ki előttük. A német, mint idegennyelv piacképesebbé tesz mindenkit, aki él a nyelvtanulás adta lehetőségekkel, hiszen ahány nyelven beszélünk, annyi embert érünk.

Szabadidejében előszeretettel hallgat zenét, olvas, kirándul, túrázik, utazik, fedez fel építészeti remekműveket és bővíti történelmi ismereteit is, mert ilyen, ha az ember érdeklődése idővel a foglalkozásává is válik. Mindezek mellett a gasztronómia és a természet világába is szívesen tesz kitérőket.