Mericsné Papp Tünde

Zalaegerszegi születésű, magyar-angol szakos tanári diplomáját Pécsett szerezte 1992-ben. Ettől az évtől a Leőwey Klára Gimnázium tanára. Ez az első munkahelye.

Az AFS Nemzetközi Csereprogram Szervezet önkéntese 1992-től, a kezdetektől.

Az 1995-96-os tanévet az Amerikai Egyesült Államokban töltötte, Fulbright ösztöndíjas tanárként. A nagy kaland után hazatérve osztályfőnök lett, ez az angolos osztály 2000-ben végzett.

A 2003-as évtől három gyermeküket nevelte, illetve a szépemlékű amerikai táborok szervezésében vett részt. Nyolc otthon töltött év után tért vissza az angol nyelv tanításához. Az idegen nyelv tanulása kitekintés, új világlátás, ebben segíteni a diákokat egyszerre nagy kihívás és öröm. Fontosnak tartja, hogy az erre alkalmas családok, diákok, iskolák megtalálják a lehetőségeket külföldre utazás, befogadás, önkéntesség és ezzel együtt közösségteremtés formájában.

Jelenleg az Arany János Tehetségondozó Program elkötelezett híve, a 10.a osztályfőnöke. Öt éve etikát is tanít, amelynek keretein belül újra és újra megtapasztalja, hogy a tudás, a tájékozottság még többet ér, ha kiegészíti a magas szintű érzelmi intelligencia és az emberi alapértékek mentén kialakított egyéni és közösségi életvitel.