Megújult a honlap

A Webstar Csoport segítségével, hosszú, átgondolt tervező munkával augusztus 31-től új honlapja van iskolánknak.
Bereginé Szőts Annamária
2021. szeptember 2.

Elkészült az új weboldal és vele útjára indult a Leőwey Kommunikációs Központja

Februárban vágtunk bele abba a nagyszabású munkába, mellyel iskolánk weblapját szerettük volna megújítani, sőt újraálmodni, mert sokkal többről volt szó, mint egyszerű ráncfelvarrásról. Egyértelmű volt, hogy a Leőwey új pedagógiai és közösségi megközelítésének meghatározó felülete kell, hogy legyen a weblap. Így a félelemmentes iskola, az egyenrangú és sokszínű közösség képe, az önismeret és szeretet alapú, tanulást és fejlődést támogató pedagógia közvetítése teljes megújulást kíván.

Ehhez a misszióhoz tudott kapcsolódni a pécsi Webstar Csoport vezetője, Bertók Attila, és vállalta, hogy társadalmi támogatásként (CSR), ingyen, velünk közös csapatot alkotva végigvezetnek minket ezen az alkotói folyamaton, elkészítik nekünk az új arculatot és a honlapot. A projektben a szoftverfejlesztő cég részéről Fulmer Renáta, Csikós Gergely, Győri Erik és Bodai Tibor vett részt, akik közül hárman is volt Leőweysták!

Az iskola vezetőivel készített interjúk után online kérdőív formájában megkérdezték a diákokat, a szülőket és a tanárokat is az eddigi honlappal kapcsolatos véleményükről és egy új honlappal szemben támasztott igényeikről. A válaszok kiértékelése után a csapat, tanár és diák képviselők bevonásával egy öt napos Design Sprintet tartott, melynek során megfogalmazódott a cél: 2022-re az új honlap váljon a Leőwey Kommunikációs Központjává, mely képes kiszolgálni a célközönség információcsere igényét, és reprezentálni a Leőwey közösségi értékeit, hangulatát.

Ezután Boda Anna arculattervező grafikus bevonásával közös workshopok során megszületett a gimnázium új arculata, mely képes vizuálisan kifejezni gimnáziumunk alkotó, felfedező közösségének szenvedélyes, optimista értékeit. A logó megőrizte a korábbi címer legfőbb szimbólumát: az öt tornyot, mely – új tartalommal megtöltve – immár a kibontakozó öt tagozatot szimbolizálja. A letisztult és modern arculat, a vidám és barátságos színek megalapozták az új weboldal hangulatát.

Még a tavalyi tanév végén megalakult az iskola Kommunikációs Központja Bereginé Szőts Annamária vezetésével és Média Műhelye 28 lelkes diákkal, Radóczy Jusztina tanárnő irányításával. A PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének mentorálása mellett az ő feladatuk lesz az iskolai évek alatt teremtett értékek bemutatása, a diákok számára is élvezhető és hiteles tartalmak előállítása.

A nyár folyamán végül elkészült az új weboldal, melyet dr. Zalay Szabolcs igazgató úr a Kodály Központban megtartott rendhagyó évnyitó műsor keretén belül mutatott be.

A honlapról készült demo videó ide kattintva nézhető meg!