I. Világtalálkozó

Ilyen volt az első...

Köszönjük, hogy ilyen sokan velünk nosztalgiáztatok!

Kérjük, kísérjétek figyelemmel megújult Alumni/Bagoly oldalunkat, ami mostantól
Világháló néven található meg a Leőwey honlapján!

Kattintsatok, hogy le ne maradjatok a II. Világtalálkozóról!

Miről szólt ez a nap?

A Földön nagyjából 10.000 jelenlegi embertársunk valaha a Leőwey falai közt nevelkedett. Szerteágazó életútjaik során szinte az egész világot bejárták, az élet számtalan területén értek el szép sikereket, ami persze mindenkinek mást és mást jelent.
A generációkon átívelő leőweysta életérzések és toposzok olyan erős gyökeret jelenthetnek, melynek köszönhetően bátrabban bízhatunk meg egymásban, közösségünkben. A hálózat pontjai tehát léteznek, csak össze kell őket kötni.
Célunk, hogy láthatóvá tegyük a végzett leőweysták lappangó hálózatát, és kiaknázzuk a kapcsolatok szinergikus hatását.
Szeptember 23-án egy olyan találkozóra vártunk benneteket, mely kilép az osztálytalálkozók kereteiből, és lehetőséget ad minden valaha volt diáktársunknak megismerkedni egymással. Generációktól, tagozatoktól és földrajzi távolságoktól függetlenül kerestük a kapcsolódási pontokat, mely azonos gyökerekből induló szerteágazó életpályákon át vezet minket.
Az első alkalom csupán a kezdet volt, teret adtunk a találkozásnak és a párbeszéd elindításának. Hogy mit hozunk ki belőle, az már mindannyiunkon múlik.

Galéria

Pesti András, Jankó Anna, Spitz Henrietta és Csikós Gergely fotói

Díszterem

Életképek

Nosztalgiaórák, életutak

Networking, épületbejárás, diákkoncert, táncház

Sajtó

Program

12:00-13:30 Osztálytalálkozók

13:30-20:00 Találkozások Tere

A Találkozások Terén nagy paravánokon próbáltuk láthatóvá tenni sokszínű közösségünket. Feltártuk a generációk értékeit, hogy ki mit őriz a Leőweyről, milyen iskolában tanult tovább, mihez ért, és hol él a világban.
Ugyanakkor nosztalgiázhattunk is, megismerhettük azokat, akik szintén kórusosok, színjátszók, táncosok, vagy sportolók voltak az évtizedek során.
A belépéskor mindenki kapott egy Útlevelet, melyben teljesíthette az ehhez kapcsolódó kihívást ismerkedéssel és a programokon való részvétellel. A későbbiekben ezek a kapcsolatok jelenthetik egy kulturálisan és gazdaságilag is értelmezhető hálózat alapjait.

14:00 Megnyitó

15:00-16:30 Életút beszélgetések

A beszélgetésen részt vett Bencs DávidDobos Elvira, Fegyverneky Zsófia, Gradvolt Endre, Herner Ákos, Héjja Gábor, Lipics Zsolt,  Dr. Pajor Gábor, Szabó DánielTilesch GyörgyDr. Trócsányi András

15:00 Nosztalgiaórák

Órát tartottak: Bereczkiné Székely Erzsébet, Béresné Timár Andrea, Dr. Frank Gábor, Gaál Tibor, Gaál Tiborné, Gerendásné Szabados Timea, Hegedüs János, Kiss Zoltán, Kovács Ágnes, Mihalik Zsolt, Radványi Krisztina, Dr. Sárkányné Lengyel Mária, Tamás Csilla, Ványi Terézia, Wellesz Andrea, 

15:00 Tanárbeszélgetések

Kötetlen formában beszélgethettünk az egykori és a jelenlegi tanárokkal

15:00 Vezetett épületbejárás

A suli teli van rejtett kincsekkel, és még több flashbeck-kel. Rengetege sztori eszünkbe jutott egy tér, egy-egy tárgy láttán, amikor bejártuk újra az épületet Pappné Mádai Gabriella és Slachta Kriszta vezetésével.

15:30 Kapcsolatépítő zóna

Felfedeztük a kapcsolatépítés világát, hogy átélhessük a viszontlátás élményét és új kapcsolatokra tehessünk szert! A Kapcsolatépítő zónában rapid bemutatkozások keretében tapasztalatot cseréltünk egykori leőweystákkal és talán gyümölcsöző kapcsolatokat építettünk Spitz Heni irányításával.

17:00 Világháló Fórum

Szabolccsal és Gergővel ötleteltünk, hogyan lehet a hálózat szellemi, kulturális és gazdasági erejét jól kiaknázni.

17:00 Táncoslábúak találkozója

Akár táncoltunk anno, akár nem, fergeteges táncházban vehettünk részt Gálber Attila segítségével.

18:00 Volt leőweysták műsora

Mielőtt igazgató úr elmondta záró gondolatait, meglepetés műsorral lépett fel Benke József (ének), Szabó Gabriella (zongora), Várnagy Kinga (ének, próza), Wunderlich Márton (hegedű)

19:15 Gimis zenekarok koncertje

Az est zárásaként a Leőwey Zenei Műhely zenekarai léptek fel: a Néma H, a Nemfix és a Leőwey Rock City Radóczy Jusztina tanárnő vezetésével

Étel-ital

Lokodi Ákos chef, Grill Circusával lenyűgöző ízeket varázsolt nekünk a Világtalálkozó alatt, a változatos alkoholos és alkoholmentes italkínálatról pedig a Szabadkikötő kitelepülése gondoskodott. De nosztalgiázhattunk Laci bácsi retro büféjében is, a volt Leőweystákból lett borászok (Konyári Pince, Mokos Pincészet, PTE Szőlészeti- és Boráaszati Kutatóintézet, Zsirai Pincészet) pedig mindenkit vendégül láttak 1-1 dl borra.

Helyszín

Leőwey Klára Gimnázium
7621 Pécs, Szent István tér 8-10.

Nézz be hozzánk virtuálisan

Barangold be iskolánk épületét, akár VR szemüveggel is!
Köszönjük a nextvision3d.com CSR ajándékát, külön köszönet Nyuschal Tamás volt leőweysta diákunknak és Irsik Dánielnek, hogy elkészítették számunkra gimnáziumunk 3D-s modelljét.

Köszönjük eddigi támogatásaitokat!

A rendezvényre a belépés díjtalan volt, azonban nem titkolt szándékunk, hogy abból amit elértünk a gimis éveink óta, visszaforgassunk valamennyit az alma mater számára is, eredményre vezetett, köszönjük, hogy közel másfél millió forinttal támogattátok a Leőweyért Alapítványt, melyből a találkozó megszervezése mellett az iskola működésére is tudtunk fordítani. 

Kérünk, ha teheted támogasd továbbra is a Leőwey-t, ezt többféle képpen is megteheted az alábbi gombra kattintva!

Az I. Világtalálkozó szponzorai

, I. Világtalálkozó
Pécs

pecs.hu

, I. Világtalálkozó
Duplex Rota Nyomda

duplexrota.hu

, I. Világtalálkozó
Davidesign

davidesign.hu

, I. Világtalálkozó
Lokodi Chef

facebook.com/grillcircusfoodtruck/

, I. Világtalálkozó
Papír Panír

facebook.com/papirpanir

, I. Világtalálkozó
Tajti Music

tajtimusicpecs.hu

, I. Világtalálkozó
BolkoPrint

bolkoprint.hu

, I. Világtalálkozó
Zsirai Pincészet

zsiraipinceszet.hu

, I. Világtalálkozó
Konyári Pince

konyari.hu

Valamint több száz volt leőweysta támogató! Köszönjük!

A Leőwey Világháló szervező csapata

2023. év elején Dr. Zalay Szabolcs igazgató bíztatására közösségi alapon elindult a Leőwey Világháló megszervezése. A kezdeti csapat olyan volt diákokból állt, akik különböző módon a mai napig aktívan kötödnek a gimnáziumhoz, és erős tenniakarással rendelkeznek ahhoz, hogy megszólítsák a világ minden tájára szétszóródott, közel 10.000 fős volt diák közösséget!

Az első workshopokon közel 50 fő vett részt, hogy lefektessük az alapokat, azóta több, mint 1000 volt diák csatlakozott a hálózat alapjául szolgáló email listához.

Az esemény szervezésébe 2023 márciusában egy szűkebb csapat vágott bele, a gimnázium munkatársaival együtt. 

Kövessetek minket Facebookon, keressetek emailben!