Leőwey Világtalálkozó

2023. szeptember 23.

Köszönjük, hogy a rossz idő ellenére ilyen sokan velünk nosztalgiáztatok!

Igyekszünk minél hamarabb megosztani veletek a szombaton készült fotókat, videókat, figyeljétek a honlapot!

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Miről szól ez a nap?

A Földön nagyjából 10.000 jelenlegi embertársunk valaha a Leőwey falai közt nevelkedett. Szerteágazó életútjaik során szinte az egész világot bejárták, az élet számtalan területén értek el szép sikereket, ami persze mindenkinek mást és mást jelent.

A generációkon átívelő leőweysta életérzések és toposzok olyan erős gyökeret jelenthetnek, melynek köszönhetően bátrabban bízhatunk meg egymásban, közösségünkben. A hálózat pontjai tehát léteznek, csak össze kell őket kötni.

Célunk, hogy láthatóvá tegyük a végzett leőweysták lappangó hálózatát, és kiaknázzuk a kapcsolatok szinergikus hatását.

Szeptember 23-án egy olyan találkozóra várunk benneteket, mely kilép az osztálytalálkozók kereteiből, és lehetőséget ad minden valaha volt diáktársunknak megismerkedni egymással. Generációktól, tagozatoktól és földrajzi távolságoktól függetlenül keressük a kapcsolódási pontokat, mely azonos gyökerekből induló szerteágazó életpályákon át vezet minket.

Az első alkalom csupán a kezdet, teret adunk a találkozásnak és a párbeszéd elindításának. Hogy mit hozunk ki belőle, az már mindannyiunkon múlik. 

Program

11:30-tól Belépés a portánál

Akik osztálytalálkozóra is jönnek, már 11:30-tól bejelentkezhetnek az eseményre. 

A többieknek 13:15-től lesz kapunyitás és bejelentkezés, ahol neved és osztályod alapján azonosítjuk előregisztrációdat. Ezt követően a Mediterrán udvaron kialakított Találkozások Terén lehet gyülekezni a megnyitóig. (Eső esetén gyülekező az iskola belső tereiben, termeiben.) 

A korlátozott férőhelyek miatt az eseményre előre kell regisztrálni ezen az oldalon a szabad férőhelyek függvényében, de legkésőbb szeptember 20-ig.

A belépés díjtalan, de adományaitokkal nagyban hozzájárulhattok a Leőweyért Alapítványon keresztül az iskola, valamint a Világháló működtetéséhez és a Világtalálkozó költségeihez! 

12:00-13:30 Osztálytalálkozók

A Világtalálkozó előtt lesz lehetőség osztálytalálkozókat is tartani a szabad teremkapacitás függvényében! 

Hogy ne maradjatok le róla, érdemes már most írni Mucsiné Horváth Gabriella iskolatitkárnak, aki készséggel áll rendelkezésetekre a szervezésben.

13:30-20:00 Találkozások Tere a Mediterrán udvaron (eső esetén a 3. emeleti franciás térben, az F1-F3 termekben)

Olykor megdöbbentő milyen sorsfordító ereje van egyetlen beszélgetésnek. Szeptember 23-án teret adunk a találkozásoknak, akár rég nem látott barátokkal, akár új ismeretségek kötésével!

A Találkozások Terén nagy paravánokon tesszük láthatóvá sokszínű közösségünket. Feltárjuk a generációk értékeit, hogy ki mit őriz a Leőweyről, milyen iskolában tanult tovább, mihez ért, és hol él a világban.

Ugyanakkor nosztalgiázhatunk is, megismerhetjük azokat, akik szintén kórusosok, színjátszók, táncosok, vagy sportolók voltak az évtizedek során.

A belépéskor mindenki kap egy Útlevelet, melyben teljesítheti az ehhez kapcsolódó kihívást ismerkedéssel és a programokon való részvétellel. A későbbiekben ezek a kapcsolatok jelenthetik egy kulturálisan és gazdaságilag is értelmezhető hálózat alapjait. 

Sokan és sokfélék vagyunk, legyünk nyitottak, és építsünk a bennünk rejlő bőségre!

14:00 Megnyitó a Díszteremben

Bemutatkoznak a nap házigazdái: Wéber Zsófia és Wéber Tilla.

Köszöntő, a Világháló létrehozásának alapjai, céljai, formái – Dr. Zalay Szabolcs igazgató

Tájékoztató, az esemény szervezésének részletei, a Világháló jövője – Csikós Gergely a Világtalálkozó főszervezője

A megnyitón fellép Vermes Tímea operaénekes

Eső esetén a 32-es teremben kivetítjük a megnyitót, a 3. emeleti többi teremben pedig az iskolarádión keresztül lehet hallgatni az eseményeket.

15:00-16:30 Életút beszélgetések – kis díszterem (32-es)

Életünk egy szakasza mindannyiunknak a Leőweyhez köthető. De vajon kit merre vitt az élet azóta? Mi az, amit később a gimnáziumban szerzett tudásnak, tapasztalatnak, élményeknek köszönhetünk? Hogy mi a sikeres élet, az mindenkinek mást jelent, de talán ma nem is ez számít. Jóval érdekesebb, hogy amit az egyik legszenzitívebb korszakunkban átélünk, vajon miképpen tudjuk hasznosítani később a viharos hétköznapokban? Lássunk pár életutat, mely mind a Leőweyből gyökerezik. Ezek a történetek mindannyiunk számára inspirálóak lehetnek.

A beszélgetésen részt vesz Bencs Dávid, Dobos Elvira, Fegyverneky Zsófia, Gradvolt Endre, Herner Ákos, Héjja Gábor, Lipics Zsolt,  Dr. Pajor Gábor, Szabó Dániel, Tilesch György, Dr. Trócsányi András

15:00 Nosztalgiaórák (20-25-ös termek)

Osztály vigyázz!
Ki ne idézné fel szívesen kedvenc középiskolai tanárának órai élményét! Ezen az alkalmon lehetőséget kaptok újra átélni milyen is volt az iskolapadban. Egy kis ismétlés sem árt a tananyagból, de vigyázz, ha nyílik a napló… 

Az alábbi gombra kattintva válasszátok ki, melyik órán szeretnétek részt venni! 

, Leőwey Világtalálkozó

15:00 Tanárbeszélgetések (11-14-es termek)

Ha csak kötetlenül szeretnétek beszélgetni volt tanáraitokkal, akkor keressétek az első emeleti termeket, és idézzétek fel közösen a régi szép emlékeket. A termekben volt, vagy jelenleg is aktív tanárok várnak benneteket egy kötetlen „fogadó órára”. 

15:00 Vezetett épületbejárás (Porta elől indul)

Bagolyvár, Csempéslépcső, Blanka szobra, Új Labor, Titkok Kertje, „Szőnyeg Széle”, Mediterrán Udvar, Székely Mikó tér… 
A suli teli van rejtett kincsekkel, és még több flashbeck-kel. Kinek mi jut eszébe egy tér, egy-egy tárgy láttán? Amikor kiküldtek óráról…, az első (vagy sokadik) csók…, a sorfalban álldogálás…, a legviccesebb tabló…, a szökési kísérletek…
Járjuk be újra együtt az épületet Pappné Mádai Gabriella és Slachta Kriszta vezetésével és idézzük fel a régmúlt történeteket.

A vezetett túrák a Porta előtti folyósóról indulnak 15:00-tól fél óránként!

Az alábbi gombra kattintva válasszátok ki melyik idősávban szeretnétek részt venni az épületbejáráson! 

15:30 Találkozások Tere – Kapcsolatépítő zóna (N13-N14 termek)

Fedezd fel a kapcsolatépítés világát, hogy átélhesd a viszontlátás élményét és új kapcsolatokra tehess szert! Látogass el a Kapcsolatépítő zónába, ahol rapid bemutatkozások keretében tapasztalatot cserélhetsz egykori leőweystákkal és akár gyümölcsöző kapcsolatokat építhetsz.

Légy bátor és hozz ki többet az ismerkedésből, mely új ajtókat nyithat, személyes és szakmai előnyökhöz juttathat. Várunk az N13-14 termekbe 15:30-tól fél órás blokkokban.

Az alábbi gombra kattintva válasszátok ki melyik idősávban szeretnétek részt venni a kapcsolatépítésen! 

Eső esetén a Találkozások Tere a 3. emeleti franciás térbe és az F1-F3 termekbe költözik, a kapcsolatépítő zóna pedig az F2-es teremben lesz.

17:00 Világháló Fórum (kis-díszterem)

Rajtunk múlik, hogy mivé formáljuk a Leőwey Világháló közösségét! Osszd meg az ötleted, hogyan lehet a hálózat szellemi, kulturális és gazdasági erejét kiaknázni! Szabolcs és Gergő nyílt fórumon vár minden csatlakozni vágyót, minden építő ötletet, felajánlást, javaslatot! 

17:00 Táncoslábúak találkozója (alsó tornaterem)

Találkoznál régi táncosokkal és felidéznéd a közös emlékeket, vagy csak szeretsz táncolni? Gyere az alsó tornateremben és vegyél részt Gálber Attila fergeteges táncházán!

17:00 Kóruspróba

Énekeltél valamelyik Leőwey kórusban? Itt a lehetőség, hogy újra összeálljon egy igazán vegyes kar, minden valaha volt kórusosból!

18:00 Volt leőweysták műsora (Díszterem)

Visszatérünk a díszterembe, hogy elsőként egy meglepetés művészeti programot hallhassunk volt leőweysták előadásában. 

19:00 Igazgató zárszó (Díszterem)

19:15 Gimis zenekarok koncertje (Díszterem)

Az est zárásaként egy kis könnyűzenei programra várunk mindenkit a díszteremben. Fellép a Néma H, a Nemflix és a Leőwey Rock City Radóczy Jusztina tanárnő vezetésével.

Étel-ital

Lokodi Ákos chef, Grill Circusával lenyűgöző ízeket varázsol nekünk a Világtalálkozó alatt! Keressétek bosnyák lepényben felkínált egyedi fűszereivel készült húsos és vega grillszendvicseit az udvari standon!

A változatos alkoholos és alkoholmentes italkínálatot a Szabadkikötő kitelepülése biztosítja.

A nosztalgikus hangulatok jegyében kinyit Laci bácsi retro büféje is szendvicsekkel, teával, a sulibüfé kínálatával és sörrel a Bagolyvár lépcsőház alagsorában.

Volt Leőweystákból lett borászok hoznak nekünk egy kis kóstolót legszebb tételeikből! Mindenki vendégünk 1 dl borra a Találkozások Terén, kérd a pecsétet útleveledbe!

Eső esetén az ételeket-italokat az alsó tornateremben lehet majd elfogyasztani.

Üzenetek a nagyvilágból

Aki idén még nem tud személyesen részt venni az eseményen, azokat arra bíztatjuk, hogy köszöntsék a résztvevőket egy rövid videóüzenetben, vagy egy levélben, melyet kirakhatunk egy tv-re és tablóra a helyszínen. 

Várjuk a 30-40 mp-es videóbejelentkezéseket arról, hogy merre vitt az életetek, és milyen gimiben szerzett tapasztalatok, élmények váltak később hasznotokra. 

Ugyanezt levélben is megírhatjátok és megoszthatjátok a volt iskolatársaitokkal. 

Küldjétek el a videókat és leveleket a vilaghalo@leoweypecs.hu email címre szeptember 18-ig! Ha kérdésetek van, keressetek minket ugyanígy emailben, vagy a Facebook felületen.

Helyszín

Leőwey Klára Gimnázium
7621 Pécs, Szent István tér 8-10.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a Szent István tér és környéke forgalomcsillapított övezet, csak behajtási engedéllyel lehet megközelíteni!

Parkolási lehetőségek a közelben:

Nézz be hozzánk virtuálisan

Barangold be iskolánk épületét, akár VR szemüveggel is!
Köszönjük a nextvision3d.com CSR ajándékát, külön köszönet Nyuschal Tamás volt leőweysta diákunknak és Irsik Dánielnek, hogy elkészítették számunkra gimnáziumunk 3D-s modelljét.

Regisztráció az I. Leőwey Világtalálkozóra

A regisztráció lezárult, a nosztalgiaórákra és a kapcsolatépítésre viszont még lehet jelentkezni!

 

Köszönjük, hogy ennyien eljöttök szombaton!

A rendezvényre a belépés díjtalan, de az iskola befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. A világtalálkozóra volt leőweystákat várunk, az esemény nem nyilvános. 

Közösségünk megszervezése mellett azonban nem titkolt szándékunk, hogy abból amit elértünk a gimis éveink óta, visszaforgassunk valamennyit az alma mater számára is. Az esemény lehetőséget biztosít a Leőweyért Alapítvány támogatására is, melyből az iskola működését és a Leőwey Világháló kiépítését is megsegíthetjük. 

Kérünk, ha teheted támogasd a Leőwey-t akár csak 2 gombóc fagyi, vagy egy mozijegy (popcornnal) árával! De ha úgy gondolod itt a lehetőség, hogy nagyobb, egyedi összeget ajánlj fel az alapítvány számára! 

Ha még nem döntötted el mennyit áldoznál, regisztrálj ingyenesen, és a helyszínen is lesz lehetőség támogatni az Alapítványt. 

Főűrlap

A támogatói regisztráció összegét a Stripe fizetési felületén teljes biztonságban, bankkártyával lesz lehetőséged kifizetni a Regisztrálok gomb megnyomását követően. A sikeres fizetésről emailben értesítünk.

A regisztrálok gomb megnyomásával hozzájárulásodat fejezed ki, hogy a Leőwey Világháló fontos információiról emailben értesítsünk és elfogadod az adatkezelési nyilatkozatunkat.

Jelentkezés a programokra

Elérhető a jelentkezés a Nosztalgiaórákra, az Épületbejárásra és a Kapcsolatépítő zónára! 

Ezeken a programokon kis csoportokban lesz lehetőség részt venni, emiatt érdemes előre jelentkezni. A helyszínen már csak a szabad helyek feltöltésére lesz lehetőség. Figyeljetek, hogy ne ütközzenek egymással programjaitok!

Az alábbi gombokra kattintva válasszd ki melyik programra szeretnél jelentkezni!

A Világtalálkozó szponzorai

Az esemény nem jöhetett volna létre szponzoraink önzetlen felajánlásai, támogatásai nélkül!

, Leőwey Világtalálkozó
Pécs

pecs.hu

, Leőwey Világtalálkozó
Duplex Rota Nyomda

duplexrota.hu

, Leőwey Világtalálkozó
Davidesign

davidesign.hu

, Leőwey Világtalálkozó
Lokodi Chef

facebook.com/grillcircusfoodtruck/

, Leőwey Világtalálkozó
Papír Panír

facebook.com/papirpanir

, Leőwey Világtalálkozó
Tajti Music

tajtimusicpecs.hu

, Leőwey Világtalálkozó
BolkoPrint

bolkoprint.hu

, Leőwey Világtalálkozó
Zsirai Pincészet

zsiraipinceszet.hu

, Leőwey Világtalálkozó
Konyári Pince

konyari.hu

Valamint több száz volt leőweysta támogató! Köszönjük!

A Leőwey Világháló szervező csapata

Idén év elején Dr. Zalay Szabolcs igazgató bíztatására közösségi alapon elindult a Leőwey Világháló megszervezése. A kezdeti csapat olyan volt diákokból állt, akik különböző módon a mai napig aktívan kötödnek a gimnáziumhoz, és erős tenniakarással rendelkeznek ahhoz, hogy megszólítsák a világ minden tájára szétszóródott, közel 10.000 fős volt diák közösséget!

Az első workshopokon közel 50 fő vett részt, hogy lefektessük az alapokat, azóta több, mint 1000 volt diák csatlakozott a hálózat alapjául szolgáló email listához.

Az esemény szervezésébe tavasz végén egy szűkebb csapat vágott bele, a gimnázium munkatársaival együtt. 

Kövessetek minket Facebookon, keressetek emailben és találkozzunk szeptember 23-án a Leőweyben!