Angol tagozat

Innovatív, inspiratív, intenzív nyelvtanulás

Rólunk

Emelt szintű angol nyelvi tagozatos osztályunkban az első két évben heti 6, majd két évig heti 5 órában foglalkozhatsz a nyelvvel és az angolszász kultúrával.

Ennyi idő alatt biztos, hogy sikeresen felkészülhetsz nemcsak a már általánosan elvárt középszintű B2, hanem a C1 felsőfokú nyelvvizsgára is. Érettségit nemcsak középszinten, de ha vállalod, emelt szinten is magas százalékot elérve szerezhetsz.

Az angol tagozatos B osztályokban a közösségi élet is kiváló, nemcsak osztályokon belül, de tagozati szinten is. Saját hagyományainkhoz tartozik a november végi télváró parti („Christmas is coming”), mindig ellátogatunk a Pécsre évente visszajáró angolnyelvű színház előadásaira, legnagyobb eseményünk pedig a márciusi projekt nap, egésznapos angol nyelvű programokkal.

A képzés első szakaszában a cél a nyelv magabiztos használata, a angol nyelvű országok kultúrájának, civilizációjának ismerete, a műveltség megszilárdítása. A második szakaszban a kötelező és szabadon választható tárgyakkal a tanulók a kétszintű érettségire, közép- és felsőfokú nyelvvizsgára és választott pályájukra készülnek.
Támogatjuk és segítjük diákjaink hazai és külföldi egyetemeken történő továbbtanulását, ösztöndíjak pályázatát.

Felelős tanárok

Bárdi Judit
Tagozatvezető

Tamás Csilla
Osztályfőnök 9. b

Dr. Magyarlakiné Fekete Adrienne
Osztályfőnök 10. b

Béresné Timár Andrea
Osztályfőnök 11. b

Szabados Péter
Osztályfőnök 12. b

Osztályaink​

Az alábbi linkeken lehet megtekinteni az Angol tagozat osztályainak oldalait:

Jelentkezz te is a Leőweybe!

Bárdi Judit

Tagozatvezető

Angol tanári (alagsor)