Arany János Tehetséggondozó Program

Messziről magasra, egy nagy, aranyos családban

Rólunk

Az Országos Arany János Tehetséggondozó Program osztályaiban (AJTP) elsősorban Baranya megye tehetséges gyerekei tanulnak. A kistérségi és nagyvárosi tehetséges, de szociális, egészségügyi vagy környezeti tényezők miatt nehezebb körülmények között élő tanulók 5 tanévet töltenek el gimnáziumunkban és a Pécsi Kodály Zoltán Kollégiumban. A tanulók magas óraszámban tanulják az idegen nyelveket és az informatikát. Első idegen nyelvként angol, német, második idegen nyelvként német, francia, olasz, spanyol, orosz választható.

Tanulmányaik során minden segítséget megkapnak a diákok ahhoz, hogy ECDL bizonyítványt (7 modul), egy idegen nyelvből emelt szintű érettségit vagy azzal egyenértékű B2-es szintű (középfokú) komplex nyelvvizsgát és jogosítványt szerezzenek. A 2020/2021-es tanévtől a megfelelő tanulmányi eredményt elérő diákok ösztöndíjban részesülnek.

Kiemelten fontos szerepet tölt be a személyiségfejlesztésben az önismeret és a tanulásmódszertan, a drámapedagógia, a projektmunka, a belföldi tanulmányi kirándulások, valamint külföldi tanulmányutak. A diákok a program során folyamatosan részesülnek tehetséggondozó és felzárkóztató programokban, a Program által a számukra meghirdetett országos versenyekre felkészítő foglalkozásokon vesznek részt.

Az Országos Arany János Tehetséggondozó Program osztályainak képzése három szakaszos: az első szakasz a „gazdagító” előkészítő év speciális óra- és tantervvel, a második szakasz az alapozó két év az „Arany János blokkal”, a harmadik szakaszban a kötelező és szabadon választható tárgyakkal a tanulók az érettségire és választott pályájukra készülnek.

Felelős tanárok

Balázs Péter
Osztályfőnök 9/AJTP

Bolla Korinna
Osztályfőnök 9. a

Istvánné Roll Eszter
Osztályfőnök 10. a

Májlingerné Erdősi Emese
Osztályfőnök 11. a

Gombás Ildikó
Osztályfőnök 12. a

Osztályaink​

Az alábbi linkeken lehet megtekinteni az Arany János tagozat osztályainak oldalait:

Jelentkezz te is a Leőweybe!

Angol tanári (alagsor)